Het afvallen is een ding op zich, er word ook veel geld verdient in deze business. Logisch uiteraard want veel mensen willen graag afvallen en zijn bereid om hier geld voor uit te geven. Maar waarom zou je geld uit geven aan iets wat je eigenlijk zelf gewoon kan en waar je dus ook niet je portemonnee voor los hoeft te trekken? Ook jij kan gratis afvallen!

Begin eens met kijken naar je voeding. Wanneer jij deze eens goed onder de loep neemt zal je zien dat je vaak veel meer calorieën binnen krijgt dan je zal denken. Deze calorieën worden allemaal opgeslagen in jou lichaam en je zal daar in korte tijd ook steeds meer door aankomen of juist ondanks het bewegen niet af van afvallen. Veel producten bevatten suikers denk hierbij maar eens aan pastasaus want veel mensen zijn niet op de hoogte dat dit behoorlijk wat suikers bevat. Neem dus je voeding eens goed onder de loep wat er daadwerkelijk in producten zit die jij nuttigt en pas waar nodig je dieet aan zodat je in elk geval niet ongemerkt die calorietjes binnen krijgt.

Verbranding van de calorieën en dus ook de vetten is ook een erg belangrijk punt. Je hoeft geen duur sportschool abonnement of een fancy personal trainer in de arm te nemen om te kunnen beginnen met bewegen. Iedere vorm van beweging is weer een stapje de goede kant op denk maar aan wandelen, fietsen, ochtendgymnastiek maar wil je het liever wat sneller kan je thuis fitnes oefeningen doen, hardlopen of een actieve fietssport kiezen. Maar in de regel geldt dat iedere sport, welke je ook kiest helpt met het verbranden van calorieën en in combinatie met je blik op voeding zal de branding hoger liggen dan de inname en dit betekend dus dat jij aan het afvallen bent zonder er geld voor uit te hoeven geven.