Heb je eindelijk de woning gevonden die helemaal bij je past, maar is de vloerbedekking aan vervanging toe? Dan doe je er goed aan om te overwegen wat voor type vloerbedekking je laat liggen. Ondanks dat tegenwoordig er vele kleuren, materialen en designs zijn van verschillende soorten vloerbedekking. Heeft iedere specifieke soort zijn voor- en nadelen, waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf ervan.

Laminaat is enorm populair

Laminaat is een vloersoort welke bestaat uit verschillende lagen. De “gelamineerde” lagen zorgen ervoor dat deze soort vloerbedekking slijtvast is en onderhoudsarm.

Waardoor deze enorm geschikt is voor het gebruik van een bedrijfsruimte, maar zeker ook voor in een woning.

Voordelen van laminaat

Enorme grote keuze qua design.

Omdat iedere houtsoort en steensoort nagebootst kan worden, zijn er erg veel mogelijkheden beschikbaar. Waarbij er ook nog eens een keuze gemaakt kan worden uit verschillende tinten. Hierdoor zal er altijd wel een design zijn die perfect bij jouw woning past.

Vochtbestendig

Normaal laminaat is al redelijk vochtbestendig. Maar er is ook een variant op de markt welke speciaal ontworpen is voor vochtige ruimtes. Waarbij er lijm tussen de naden zit, zodat vocht onmogelijk door het laminaat kan trekken.

Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Laminaat gaat in de regel meer dan 20 jaar mee. Hierbij zullen de duurdere varianten vaak zelfs nog langer dan 25 jaar meegaan.

Ondanks dat een laminaatvloer zo lang meegaat, is er tussentijds geen onderhoudsbehandeling nodig, welke wel bij sommige andere soorten vloeren nodig is.

Hierdoor hoef je naast de aanschafprijs, niet te rekenen op extra onkosten voor de komende jaren.

Een parketvloer straalt klasse en duurzaamheid uit

Als je graag een vloerbedekking wilt weke klasse uitstraalt en ook nog eens enorm duurzaam is dan is een houten vloer waarschijnlijk iets voor jou.

Naast de mooie looks heeft een houten parketvloer nog meer voordelen.

Enkele voordelen van een parketvloer

Een houten parketvloer is enorm duurzaam. Doordat deze vloerbedekking erg dik materiaal bestaat, gaat deze jarenlang mee en zorgt het voor een betere isolatie als bijvoorbeeld laminaat.

Doordat er dik materiaal gebruikt is, zul je dit ook merken als je over een parketvloer loopt. Waardoor deze er niet luxe uitziet, maar ook aanvoelt.

Het is bekend dat een parketvloer een duurder is in aanschaf, maar wel jarenlang meegaat. Hierdoor zal de waarde van je woning ook toenemen. Waardoor zo’n soort vloer zijn geld uiteindelijk weer terug zal verdienen.

Bij een parketvloer dien je er echter wel rekening mee te houden, dat deze vloer onderhoud nodig heeft zoals een poets en schuurbeurt. Tevens is zo’n soort vloer niet altijd geschikt voor vloerverwarming en dient je uit te kijken met vocht.