Doordat de laatste jaren alles duurder geworden is, er verschillende lockdowns geweest zijn en er veel onrust in de wereld is. Zijn er veel Nederlanders die graag er even lekker tussen uit willen. Even lekker genieten op een wel verdiende vakantie. Echter door de stuk hogere kosten, zijn veel mensen opzoek naar een voordelige manier om op vakantie te gaan.

Weg in eigen land

Veel mensen kiezen ervoor om in het eigen land te blijven. Lekker op een camping of een luxe hotel, genieten wat Nederland allemaal te bieden heeft. Echter zijn er veel mensen door de crisis al een jaar in Nederland op vakantie geweest, maar zouden graag nu wel eens weer het buitenland bezoeken.

Spanje favoriet

Bij veel mensen is Spanje een favoriete vakantiebestemming. Lekker dichtbij, betalen met de euro, maar toch genieten van een lekker zonnig klimaat. Er lekker tussen uit in Spanje hoeft zelfs niet zo gek duur te zijn. Valencia goedkoop boeken behoord bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Waarbij je zowel per vliegtuig of lekker met eigen vervoer de reis kan gaan maken. Er even lekker helemaal tussenuit, in een prachtig land behoorde dan ook tot de mogelijkheden, zonder al te veel geld kwijt te zijn.

Frankrijk altijd populair in de zomer

In de zomervakantie zijn er nog volop mensen die Frankrijk als besluit nemen. Het is aardig gemakkelijk aan te rijden, maar vaak toch een stuk beter klimaat. Tevens kun je in het zuiden ook genieten van de middellandse zee. Daarnaast heeft Frankrijk natuurlijk een enorm mooie natuur. De vele bossen en natuurgebieden zijn prachtig om door te wandelen of te fietsen. Tevens zijn er mooie bekende steden te bezoeken en prachtige kustlocaties. Waar niet alleen het strand de hoofdrol speelt, maar ook de fantastische natuur.

Vliegen weer iets populairder

Vorig jaar zijn er veel meer mensen geweest die kozen voor een vakantie met eigen vervoer. Dit jaar zijn er echter steeds meer mensen die weer voor het vliegtuig kiezen. De regelgeving is dan ook een heel stuk versoepeld, waardoor vliegen weer een stuk aantrekkelijker is geworden.