Soms kom je van die dingen tegen, dat je bij jezelf nadenkt had ik die maar jaren geleden al gehad. Een witteruismachine is ook een apparaatje welke vele mensen graag ook gehad hadden een paar jaar voordat ze het apparaatje zelf hebben ontdekt. Het is namelijk een apparaatje welke ervoor zorgt dat je een stuk betere nachtrust zult hebben. Vooral als je regelmatig wakker wordt van een huilende baby.

Wat is een witte ruis machine nu precies?

Een witte ruis machine is een niet zo groot apparaatje welke een witte ruis geluid produceert. Een witte ruis geluid is het geluid dat baby’s in de baarmoeder horen. Zelf kun je dit geluid bijvoorbeeld bij de echo van een zwangere vrouw horen. Door het horen van dit geluid, krijgt een baby een veilig gevoel, het is het geluid immers dat gekoppeld wordt aan een veilige plek.

Daarnaast zorgt het geluid ervoor dat baby’s gemakkelijker inslapen en wellicht nog belangrijker, ook een stuk beter doorslapen. Omgevingsgeluiden hebben dan ook een stuk mindere impact op het slaapgedrag van de baby. Doordat de witte ruis machine geluid produceert, zijn andere geluiden een stuk minder hoorbaar, waardoor de geluiden niet of een stuk minder heftig binnenkomen.

Het witte ruis apparaatje niet allen voor baby’s

Ondanks dat dit apparaatje vooral voor baby’s op de markt is gekomen. Blijkt het apparaatje het ook goed te doen bij volwassenen. Eigenlijk heeft het bij volwassenen hetzelfde effect. Namelijk eerder en vooral gemakkelijker in slaap komen en vervolgens beter doorslapen.

Door deze ervaring zijn er nu ook witte ruis machines waar je uit verschillende geluiden kunt kiezen. Naast de standaard witte ruis, doet het geluid van de zee het bijvoorbeeld ook erg goed bij volwassenen. Dat soort geluiden zijn in de regel prettig om naar te luisteren en geven een rustgevend effect, waardoor de slaap vatten net iets gemakkelijker gemaakt wordt.

Al bij al is een witte ruis machine dan ook een enorm handig product.