Het leek er haast op dat consumenten veroordeeld bleven tot online shoppen. Maar nu de regels versoepeld zijn, kun je goed merken dat het straatbeeld enorm veranderd is. De winkelstraten zijn namelijk weer gezellig en mensen blijken volop te genieten van het shoppen in fysieke winkels. Maar het blijkt erg afhankelijk zijn van het productsoort of er online voor gewinkeld wordt of niet.

Online shoppen toch blijvend populairder gebleven

Online shoppen blijft ondanks dat de regelgeving versoepeld is enorm populair. Al is er wel duidelijk een afname merkbaar, nadat de fysieke winkels hun deuren weer mochten openen. Voor veel producten blijkt men toch liever via het internet de koopjes af te struinen, om vervolgens op de post te wachten.

Vooral het shoppen voor kleding leuker in de winkelstraat

Vooral het shoppen voor kleding blijkt in een winkelstraat een stuk leuker gevonden te worden. Daarnaast is het ook een stuk gemakkelijker om verschillende kledingstukken te passen. Al kun je tegenwoordig online alles uitproberen en weer retour sturen als het niet bevalt.

Toch heeft men de voorkeur om kleding te passen in de winkel. Voor sommige mensen blijkt het toch een drempel te zijn om bestelde producten weer retour te sturen. Of voelen ze zich bezwaart om meerdere kledingstukken te bestellen om vervolgens een gedeelte terug te sturen.

Daarnaast blijkt het shoppen met vrienden en vriendinnen een stuk gezelligger gevonden te worden. Het wordt dan ook meer als een uitje gezien, waarbij direct ook een terrasje gepakt wordt in het zonnetje.

Zonnebrillen dan weer vaker online gekocht

Bij de zonnebrillen vrouwen afdeling in de winkelstraat blijkt het nu juist niet zo druk te zijn. Deze blijken namelijk weer vaker online gekocht te worden. Doordat er online een enorme keuze is en ook nog eens in combinatie met erg concurrerende prijzen. Blijkt men ook voor deze producten de voorkeur te hebben om online te shoppen.

Maandelijks wordt er in de zoekmachines dan ook vaak op zonnebrillen gezocht in de zomermaanden. Waarbij op te merken is dat de cate eye zonnebril weer in populariteit aan het toenemen is.

Koopjesrekken nog steeds populair in de fysieke winkel

Koopjesrekken en hoeken van de winkel blijken nog steeds erg populair te zijn onder het winkelend publiek. Er komen soms zelfs zoveel mensen op af, dat er mensen moeten wachten voordat ze naar binnen kunnen. Op de een af andere manier blijven grote borden met hoge kortingen een erg grote aantrekkingskracht op winkelende mensen.